Forum Ana Sayfa » Fizik Konuları » Fizik Problemleri ve Tartışmaları » genel görelilik,- albert einstein yanılgıları


Gönderen Konu: genel görelilik,- albert einstein yanılgıları
« 29.06.2012 14:53:38 » « Cevaplama:2 » « Görüntüleme:2797 »


ran
İleti ()


« : 29.06.2012 14:53:38 - »


Sizden ricam bu yazıyı tüm Fizik kurallardan arınmış bir şekilde okumanız ve en azından bir beş dakika da olsa konu hakkında düşünmeniz.
Belki büyük bir saçmalıktır yazdıklarım, yada fiziğe yeni bir boyut kazandırır.
Ben düşünüp yazıya döktüm peki kim formüle edecek?
Yorumlarınızı bekliyorum


cuma -29.6.2012

--------------------------------------genel görelilik,- albert einstein yanılgıları--------------------------------------------

Genel görelilikten ayrıldığım nokta, kütledin uzayda bulunduğu noktada çöküntü oluşturması ve ışık hızının sabitliliğidir.

Uzayı tüm kütlerden ve enerjiden temizleyebilseydik geriye bir boşluk kavramı kalmazdı, kocaman bir “hiçlik”. Boşluk kavramı kütlenin ve enerjinin yan ürünü olduğuna göre:

Sadece, bu hiçlik üzerine Güneşi koyduğumuzu düşünelim,hiçbir şeyin olmadığı bir yerde çöküntü oluşamazdı.
Kütlesinin yan ürünü olan bir şey eğilip bükülecektir. Oluşan şey tüm yönlere doğru hızla dağılır eğilir bükülür dalga tepeleri dalda çukurları yani çöküntüler oluşturur. Bu tüm kuvvetlerinin birleşmesiyle meydana gelen yeni bir yan üründür. Buna “tüm kuvvetlerin Kuvvet dalgaları” diyebiliriz.

1— Elektromanyetik kuvvet.
2--- Güçlü nükleer kuvvet
3--- Zayıf nükleer kuvvet
Ve ilerde keşfedilecek diğer kuvvetler dördüncü kuvveti oluştururlar:
4— tüm kuvvetlerin Kuvvet dalgaları.

Ve aynı hiçlik içine güneşin her hangi bir yönünde Dünyayı koyduğumuzda,
dünya etrafındaki tüm kuvvetlerin Kuvvet dalgaları ile güneş etrafındaki tüm kuvvetlerin Kuvvet dalgaları etkileşime geçer ve güneş ve dünyanın dalgaları birbirlerini eğer büker.
Güneşin yakınında geçen her hangi bir ışık Güneşin dalgalarıyla etkileşime geçer ve dalgalar ışığın yolunu eğer büker. Güneşin ve Dünyanın dalgaların etkileşime geçtiği bölgeye ışık geldiğinde dünya ve güneşin ortak etkileşimiyle eğilip bükülmüş dalgalarla etkileşime geçer ve ışık yoluna devam eder .

Evet eğilen bükülen bir şey var oda tabiî ki kuvvetlerin Kuvvet dalgalarının ta kendisidir. Kütlenin her yerinden, uzayın her yönüne doğru dalgalar haline eğilir bükülür.

Örnek: güneş sistemini masa üzerinde duran frizbiye benzetelim. Frizbiyi elimize alıp yatay durumdan dikey duruma getirelim düz kavramımız alt üst olur. Frizbi Güneş sistemi yatay düzlemden dikey düzleme geçmiştir. Güneş sistemi bize göre yatay düz değil dikey düzdür artık.

Güneş sisteminin frizbi dikey durumdayken tekrar oluştuğunu düşünelim:
Güneş oluşmaya başlar çevre disklerdeki yoğunluklu bölgelerde ise gezegenler oluşur. Peki gezegenlerin çöküntüsü hangi tarafta oluştu? Güneş sisteminin dikey sağ düzleminde mi ,dikey sol düzleminde mi yada gezegenin başka bir yerine mi?

ve genel göreliliğe şu soruyu sorduğumuzda olay genel görelilikte daha karmaşık bir hal alır :

1) Dikey olarak duran güneş siteminin gezegenlerin çöküntüsü hangi yöndedir?

Bana göre Tabiî ki seçeneklerden hiçbiri çöküntü oluşmadı, sadece kuvvetlerin bir araya gelmesiyle tüm kuvvetlerin Kuvvet dalgaları oluştu ve kütlenin etrafına dalgalar, çöküntüler oluştu.

Newton
Tüm Uzayda esir adında bir madenin doldurduğunu düşündü.
Aynştayn
bir adım ileri atı ve esirin var olmadığını, on yerine uzay boşluğunu var olan bir şey olarak alıp, uzayda madenin bulunduğu noktada çöküntü oluşturduğunu söyledi.
Aynştayn’la ayrıldığımız nokta kütlenin bulunduğu noktada çöküntü oluşturmadığıdır. Küte bulunduğu noktada çöküntü oluşturmaz dalgalarıyla çevresinde çöküntüler oluşturur.

Ve
Zaman görecelidir o halde zaman ile ölçülen hızlar görecelidir.
----Hızlar görecelidir.






Compton34
İleti ()


« : 02.06.2013 20:26:00 - »

kuantum mekaniği ve genel görelilik, özel görelilik kuramları içinde yaşadığımız evrenin mutlak olmayışıyla ilgilidir bu konu üzerinde biraz araştırma yaparsan cevabını bulabilirsin




Prof. Fizikçi
İleti ()


« : 14.06.2014 14:14:35 - »

İlk başta bende bu kuramı anlayamadım bir çok hata buldum ama sonra Einstein e güvendiğim için işi fazla kurcalamadım ama ışık hızının sabitliği hakkında hala şüphem var. bence biraz daha araştırırsan cevabını bulursun


Sayfa: [1]
  • İşlem
« önceki sonraki »

Cevap göndermek için üye girişi yapınız